divendres, 26 d’octubre del 2007

La paraula Kiwi

Ara que l'enquesta ha acabat, la solució és la següent:

Totes tres són correctes.

La història d'Austral s'inicia al segle XVIII amb la descoberta per part dels anglesos i la utilització d'aquesta illa i les colindants com a presons pels subdits britànics que així ho requerien, així que van anar colonitzant, en especial, l'illa Australiana i es van trobar que hi havien nadius, i quan es van apropar als mateixos, els nadius en la seva llengua van dir "kiwi" que simplement era una salutació, però llavors els anglesos van creure que es referien a l'animal que per allí campava i se li va quedar el nom de "kiwi", també van trobar una fruita molt rara i li van ensenyar als indis australs i aquestos van tornar a saludar amablament als colons, amb el seu salut de "kiwi" i els colons es van quedar gratament sorpressos al saber que es deia igual que l'animalet i per això fruita i animal, es diuen igual, perquè provenen d'una salutació indigena.

Sabieu que hi havien al voltant de 1.000 llengues indigenes al continent austral i que segurament en pocs anys hagin desaparegut la gran majoria, perquè no hi hagut cap transmissió de pares a fills.

2 comentaris:

Ricardo ha dit...

Quina història més interessant.

Mira que ho he buscat però la salutació no l'he trobat per cap lloc.

En alguna web parla, que kiwi també és el nom que els nadius coneixient als ocupants, suposo que també per la matixa manera de ignorar el que deien.

Fins aviat

Gabi opina ha dit...

La historia de la paraula la he tret de la radio o be de Catalunya Radio o de Rac1 , on uns natius australians ens ho explicaven tota la historia. M'encantan les histories de "Sabias que ..." , ja caura alguna més